Sursa: pexels.com

Cu toții avem din când în când zile în care, deși ne-am fi dorit poate să facem o plimbare, vremea de afară de potrivnică și suntem nevoiți să rămânem în casă. Plictiseala poate fi îngrozitoare dacă nu ai la îndemână câteva activități plăcute cu care să îți ocupi timpul. În acest articol îți propunem câteva soluții care să te scoată din monotonie și să îți creeze un tonus bun.

  1. Citește benzi desenate

Dacă nu ai starea necesară pentru a lectura un întreg roman, te poți desfăta timp de câteva ore cu un roman grafic reușit sau seria ta de benzi desenate preferată. Imaginile pe care le vei vedea alături de dialog te vor ține captiv în poveste, iar poate astfel afară se va însenina fără să-ți dai seama. Benzile desenate sunt ușor de parcurs, însă dacă nu ai un astfel de volum la îndemână, îți recomandăm să optezi pentru câteva cărți de artă. Aruncă un ochi printr-un album cu tablouri celebre și lasă-te inspirat de marile opere de arte ale secolelor trecute. Volumele de fotografie pot avea același efect.

  1. Ascultă muzică veche

Așază-te pe spate și permite-i corpului tău să se relaxeze în timp ce pe fundal se aude o melodie veche care îți trezește amintiri. Noi îți recomandăm să alegi un vinil de calitate, care să umple liniștea din camera ta cu o voce plină de pasiune și ritmuri ce contrastează cu ploaia de afară. Trupe precum Scorpions, Rolling Stones sau Pink Floyd vor reuși cu siguranță să-ți îmbunătățească starea de spirit și să te facă să visezi cu ochii deschiși.

  1. Învață ceva nou

Dacă tot ai ceva timp liber pe care nu știi cum să-l folosești, îți recomandăm să pui mâna pe o carte științifică din care poți absorbi câte o informație nouă pentru a-ți dezvolta abilitățile cognitive. Fie că e vorba despre grădinărit, astronomie sau fizică, vei reuși să îți lărgești cunoștințele în domenii pe care poate până acum le-ai ignorat. Astfel, îți vei menține creierul activ și vei face ceva productiv în același timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *