Sursa: Person Reading Book and Holding Coffee · Free Stock Photo (pexels.com)

Dacă îți dorești să citești mai multe cărți într-o lună, există câteva trucuri care te-ar putea ajuta să atingi numărul dorit de titluri parcurse. Deși în cazul literaturii calitatea este cea care contează cel mai tare, nu este nimic greșit în a-ți impune un anumit target pe care să-l atingi lunar. Iată ce poți face:

  1. Citește mai multe cărți în paralel

Dacă îți dorești să citești o carte mai voluminoasă, care necesită mai mult timp de lectură și poate fi un demers ușor obositor, îți recomandăm să citești și o altă carte în paralel, mai scurtă și mai ușor de parcurs. De exemplu, poți îmbina lecturarea unei cărți din literatura universală, poate chiar un clasic sau un contemporan foarte apreciat cu citirea unei cărți pentru copii care să echilibreze energia pe care o investești.

Dacă romanele pentru copii nu sunt chiar pe gustul tău, poți încerca să parcurgi o carte non-fictivă despre o temă care te interesează precum domeniul sociologiei. Poți citi zilnic câte puțin din ambele cărți pe care le-ai ales, iar acest lucru va crește numărul titlurilor parcurse până la sfârșitul lunii, dacă nu chiar îl va dubla.

  1. Nu citi cărți care te plictisesc

Există o mare posibilitate să intri într-un reading slump și să-ți ieși astfel din ritm dacă te forțezi să citești o carte care te plictisește sau pur și simplu nu îți produce plăcere în timpul lecturii. Nu există nicio regulă care spune că fiecare lectură trebuie dusă la bun sfârșit și cu siguranță pe rafturile tale te așteaptă deja o grămadă de alte titluri care s-ar putea să-ți placă mult mai tare.

Pentru a putea citi într-un ritm alert și astfel să ajungi la un număr mai mare de lecturi lunare este nevoie să îți concentrezi energia asupra unor cărți ce îți stârnesc cu adevărat interesul și curiozitatea astfel încât să dai pagină după pagină fără să îți dai seama. În general, cărțile care se parcurg rapid și produc multă satisfacție se încadrează în literatura polițistă.

  1. Fă-ți un program zilnic de lectură

Pentru a-ți atinge scopul este important să îți faci un program zilnic de lectură care să se potrivească activităților pe care trebuie să le desfășori înafara orelor de relaxare precum mersul la școală sau la muncă. Stabilește dinainte care este perioada de timp liber de care dispui și propune-ți să citești minim o oră cumulat în fiecare zi.

Poți citi atunci când mergi cu mijlocul de transport în comun sau când trebuie să aștepți la o coadă, cât și în timpul pauzelor de masă de la muncă sau de la școală. Fă-ți timp pentru citit și poartă mereu o carte la tine, fie pe Kindle sau în format fizic. Astfel, vei reuși să parcurgi mai multe cărți, folosindu-ți în mod inteligent timpul.

Poți citi mai multe cărți într-o lună dacă îți propui acest lucru, însă este important să nu te forțezi doar de dragul unui număr. Echilibrează-ți timpul și energia investite zilnic în lectură astfel încât să nu pierzi din vedere bucuria adusă de cărți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *