Sursa: pexels.com

Se întâmplă să ai un prieten cititor sau să vrei să oferi cadou o carte unei persoane… Și nu știi pe care să o alegi? Există anumite trucuri și câțiva indicatori care te vor ajuta să îți dai seama ce i-ar plăcea cel mai tare să primească. În primul rând, trebuie să te gândești dacă vrei să oferi cartea mamei tale, partenerei sau vreunui amic. În funcție de relația dintre voi, vei știi mai bine ce ai de făcut.

Cărți cadou ideale pentru mama

Dacă te-ai hotărât să faci acest gest frumos cu ocazia sărbătorilor, există câteva cărți din literatura universală care sigur i-ar putea aduce un zâmbet pe buze. Îi poți oferi chiar o copie din romanul tău preferat pentru a împărtăși acea experiență cu ea sau pentru a o ajuta să te cunoască mai bine. Dacă totuși nu ești sigur că aveți gusturi asemănătoare, gândește-te la hobby-urile și activitățile desfășurate cel mai des de mama ta. Poți alege să-i oferi o carte de bucate dacă una dintre pasiunile ei este gastronomia. Dacă, în schimb, este genul de persoană interesată de mintea umană și înțelegerea celor din jur, îi poți oferi în dar o carte din domeniul sociologiei.

Cărți cadou ideale pentru iubită

Orice cadou exprimă totodată și sentimentele celui care le oferă. Așadar, dar vrei să-i transmiți partenerei tale cele mai sincere sentimente, alege o carte cu un profund impact emoțional. Poate fi vorba despre o carte SF plină de acțiune, dar și de personaje care te fac să dai pagina cu sufletul la gură. Totodată, poți alege și un roman clasic precum „De veghe în lanul de secară” pentru a-i demonstra că sentimentele tale sunt la fel de nestrămutabile. Gândește-te la expresia materială a lucrurilor pe care le simți atunci când te gândești la ea și cu siguranță vei reuși astfel să găsești cadoul perfect.

Cărți cadou ideale pentru prieteni

Dacă faci parte dintr-un mic club de pasionați de lectură va fi o reală provocare să găsești o carte potrivită. Orice cititor avid are propriile gusturi și preferințe, ca să nu mai vorbim de o întreagă colecție de cărți necitite care îl așteaptă pe rafturi. În această situație nu poți decât să mizezi pe elementul surpriză și să alegi o carte la care nu s-ar fi așteptat. Îți recomandăm să alegi un roman grafic precum „Ferma animalelor” în varianta de la Polirom pentru că în mod sigur prietenii tăi au citit deja povestea originală. Astfel, vei reuși să le captezi atenția prin imagini și un mod distinct de a-l citi pe Orwell.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *