Sursa: Woman Wearing Brown Shirt Carrying Black Leather Bag on Front of Library Books · Free Stock Photo (pexels.com)

Dacă ești un cititor avid, probabil ți-ai format deja o categorie de cărți preferate, care ocupă un loc special în inima ta. Cu siguranță ai deja un gen literar preferat, la care revii mereu cu drag și multă fascinație pentru a descoperi alte titluri care să-ți placă la fel de tare. Află ce spune genul tău literar preferat despre tine.

  1. Romanele Horror

Dacă îți place să citești romane horror, iar printre preferații tăi se enumeră Stephen King, Anne Rice sau H.P.Lovecraft, cel mai probabil ești o persoană căreia nu-i e teamă să-și exploreze cotloanele ascunse ale minții. Faptul că reacția ta la teamă este să cercetezi mai în adânc semnificația ei sau pur și simplu să te bucuri de o senzație care pe mulți oameni i-ar face să închidă cartea demonstrează că ești o persoană curajoasă și căreia îi place să experimenteze.

Mai mult decât atât, cu siguranță romanele tale preferate din genul horror te fac să dai pagină după pagină cu sete de a afla ce se întâmplă în continuare, chiar dacă povestea ia o turnură din ce în ce mai întunecată. Asta înseamnă că nu ți-e teamă să-ți învingi propriile frici, fie că e vorba de teama de întuneric, de păianjeni sau de clovni diabolici sau temeri ceva mai des întâlnite precum moartea cuiva drag.

  1. Cărți SF

Dacă cel mai tare îți place literatura SF, probabil că ești o persoană plină de imaginație, căreia îi place să viseze cu ochii deschiși și să vizualizeze tot felul de creaturi care în realitate nu pot fi văzute cu ochiul liber. Cu atât mai mult dacă este vorba despre cărți cu extratereștri sau distopii, înseamnă că îți place să te gândești la viitor și să formulezi diferite ipoteze cu privire la ce s-ar putea întâmpla.

Totodată, îți place să te debarasezi temporar de lumea reală și să te scufunzi în povești din alte ținuturi și lumi complet diferite de a noastră. Elementul științific al acestui gen literar demonstrează curiozitatea ta pentru lucrurile practice și exacte, pe când partea fantastică denotă că îți place să vezi viața ca un întreg unde se pot întâmpla mereu și lucruri ieșite din comun.

  1. Cărți de dragoste

Pe lângă faptul că ești o persoană romantică, faptul că cel mai mult îți plac romanele de dragoste denotă și faptul că îți place să te lași purtată de sentimente și emoții pentru a trăi aventura viselor tale. Nu înseamnă că îți lipsește rațiunea, ci că cel mai tare te fascinează să vezi ce se întâmplă atunci când îți urmezi cele mai profunde instincte în relațiile cu cei din jur.

Cărțile romantice își desfășoară uneori acțiunea în timpuri străvechi cum ar fi epoca victoriană sau chiar mai devreme de atât. De aici reiese interesul tău pentru semnificația iubirii de-a lungul timpului și cum au fost văzute relațiile interumane în trecut. Dacă citești cărți de dragoste contemporane, reușești să îți trăiești propriile dorințe prin intermediul personajelor și astfel să te descătușezi de propriile simțiri.

Fiecare gen literar în parte spune ceva despre persoana care îl preferă. Toate cărțile dețin propria lor magie care îi îmbie pe cei pregătiți să o primească. Deși e important să parcurgi lecturi cât mai diversificate, este perfect normal să ai un gen favorit și să citești cărți ce parcă îți vorbesc direct în suflet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *