Sari la conținut

5 cărți ideale pentru copii

Sursa: pexels.com

Cărțile pentru copii pot fi citite la orice vârstă, nu doar de către cei mici. Există anumite basme nemuritoare care ne mai încântă încă și peste mulți ani de la prima lectură. În acest articol îți vom prezenta câteva astfel de cărți pentru copii ce pot fi atât oferite drept cadou de Crăciun, cât și recitite cu plăcere de cei mai mulți adulți pasionați de lectură.

Cărți W.I.T.C.H

See the source image
Produsul poate fi achiziționat de aici.

Cărțile din seria W.I.T.C.H au apărut în urma serialului animat de succes la începutul anilor 2000. Cărțile conțin în mare parte dialog între cele cinci micuțe vrăjitoare și sfaturi utile pentru copii și adolescenți ce pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Există de asemenea și imagini cu texte amuzante, astfel încât seria de cărți este o experiență completă și complexă.

Romanele lui Jules Verne

See the source image
Produsul poate fi achiziționat de aici.

Jules Verne a fost un scriitor care ne-a oferit multe cărți de aventură cu povești deosebite și captivante. În special 20.000 de leghe sub mări este un roman de dimensiuni medii care ne poartă în lumea subterană alături de personaje specifice acestui autor – adică la fel de complexe și față de care te poți atașa cu ușurință. Este categoric un roman ce poate fi recitit la orice vârstă, atât de cei mari, cât și de cei mici și care va trezi veșnic nostalgie și plăcerea descoperirii noilor universuri literare.

Basmele lui Mihai Eminescu

See the source image
Produsul poate fi achiziționat de aici.

Începând cu Făt-Frumos din lacrimă și continuând cu alte basme mai puțin cunoscute ale lui Mihai Eminescu, acest volum este o oază de cunoaștere pe care un adult și un copil o va percepe în mod diferit, dar cu aceeași fascinație. Cartea face parte din programa școlară, iar basmele scrise de Eminescu reprezintă un tezaur literar de mare valoare în literatura românească.

Un comentariu la „5 cărți ideale pentru copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *