sursa: pixabay.com

Colecția Raftul Denisei de la Editura Humanitas este o colecție foarte îndrăgită, din care fac deja parte sute de titluri clasice și contemporane ce au ajuns astfel și în bibliotecile românilor. În acest articol vrem să îți recomandăm câteva dintre cele mai populare, care s-ar putea să te facă să-ți schimbi percepția despre lume și viață sau să găsești un nou autor favorit. Iată ce îți propunem să citești:

Orizontul – Patrick Modiano

Orizontul - Patrick Modiano - Libris

Natahlie Crom de la Telerama vorbește în felul următor despre personajele acestei cărți: „Bosmans și Margaret formează unul dintre acele cupluri fragile, nesigure, obișnuite în cărțile lui Modiano. Mai mult gemeni decât iubiți, bântuiți fiecare de sentimentul ilegitimității, își oferă unul celuilalt refugiul efemer al tandreții.” Dacă nu l-ai citit încă pe Patrick Modiano, acest roman este punctul perfect de plecare!

Confidentul – Helene Gremillon

Confidentul - Helene Gremillon - Libris

Această dramă romantică extrem de captivantă ne spune o poveste din Parisul anilor ’70. O simplă scrisoare schimbă cursul unei vieți, iar intensitatea crește pe măsură ce dai paginile cu sufletul la gură. Totul se transformă într-o tragedie în urma unei confesiuni anonime, iar Camille, protagonista, are de luat o foarte grea decizie. Este un roman psihologic care conduce cititorul într-un abis din care nu are cum să se întoarcă neschimbat.

Imago – Ludmila Ulițkaia

Imago - Ludmila Ulitkaia - Libris

Ludmila Ulițkaia oferă în acest roman o tragi-comedie rusească ce ascunde în sine povești despre curaj, lașitate, dragoste și trădare. Cu un puternic impact psihologic, Imago poartă cititorul într-un univers cu eroi și victime care se amestecă uneori – totul inspirat din crunta realitate. Această autoare a oferit lumii mai multe astfel de schițe, menite să ne deschidă ochii la adevăratele orori ce se ascund în spatele unor povești din trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *