Sari la conținut

3 cărți din colecția Biblioteca Adevărul pe care trebuie să le citești

Sursa: Set of various books arranged on table · Free Stock Photo (pexels.com)

Colecția Biblioteca Adevărul este îndrăgită de foarte mulți cititori din România datorită copertelor frumos lucrate ale cărților, cât și pentru titlurile care au ajuns astfel prin traduceri pe meleagurile noastre. În această colecție regăsiți autori clasici și foarte apreciați în întreaga lume care ne-au oferit lucrările lor de căpătâi. Titlurile pe care ți le vom prezenta în acest articol încă produc fascinație celor care nu le-au citit, indiferent cât timp s-a scurs de la apariția lor inițială. Iată ce îți propunem:

Frankenstein

45. Frankenstein, de Mary Shelley. Editura Adevarul - Biblioteca Adevărul  101

Monstrul lui Frankenstein a provocat o întreagă isterie care s-a extins la nivel de filme și alte lucrări care au fost inspirate din povestea lui Mary Shelley. Ingenioasa scriitoare a creat o poveste care să ne înspăimânte și să ne fascineze totodată. Chiar dacă nu ai citit încă originalul, cu siguranță știi deja elementele cheie ale poveștii. Ai însă ocazia să parcurgi povestea pagină cu pagină achiziționând această splendidă ediție de la Adevărul.

Planeta maimuțelor

30. Planeta maimutelor, de Pierre Boulle. Editura Adevarul - Biblioteca  Adevărul 101

Dacă nu ai citit încă romanul, cu siguranță ai auzit de numeroasele ecranizări de care a beneficiat până în prezent. Cea mai îndrăgită este și prima dintre ele, realizată în anul 1968, care s-a bucurat de trei premii Oscar. Pierre Boulle a reușit să creeze un univers distopic atât de intens încât mulți încă se mai întreabă ce se va întâmpla cu noi în anul 2500 – anul despre care a scris în romanul său. Imaginația oricărui cititor va fi stârnită la maxim de această poveste intrigantă, așa că nu mai aștepta!

Portret al artistului în tinerețe

77. Portret al artistului in tinerete, de James Joyce. Editura Adevarul -  Biblioteca Adevărul 101

Cine nu l-a citit pe James Joyce până acum nu știe ce pierde. Acest geniu de origine irlandeză ne-a oferit viața sa fragmentată în 5 părți și scrise cu un asemenea talent încât încă provoacă fascinație. Cartea a apărut inițial în anul 1916, însă Joyce a rămas neegalat cu stilul său unic de scriere și umorul presărat printre pagini. Ediția de la Adevărul are doar 258 de pagini care abia așteaptă să-și întâlnească următorul cititor.

Un comentariu la „3 cărți din colecția Biblioteca Adevărul pe care trebuie să le citești”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *